Friday, 29.03.2024, 06:40
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2019 » April » 2 » Спортивні ігри у системі фізичного виховання дітей дошкільного віку
15:10
Спортивні ігри у системі фізичного виховання дітей дошкільного віку

 

Спортивні ігри у системі фізичного виховання

дітей дошкільного віку.

 

    Одним із пріоритетних напрямків освітньої роботи ЗДО  є забезпечення належного рівня  фізичної підготовленості дітей, формування в них життєво важливих рухових навичок і вмінь. Велике значення для забезпечення рухової активності дітей мають ігри і вправи спортивного характеру. Саме в них дитина отримує унікальну можливість проявити власну активність, ліквідувати дефіцит рухів, реалізувати  себе, отримати масу радісних емоцій і переживань.

     Згідно з планом роботи  педагогічної майстерні для інструкторів з фізичного виховання та вихователів на базі ДНЗ №12 «Світлячок» (завідувач Юрченко С.Д.) 29 березня 2019 року відбулося засідання з теми «Школа м’яча». У практичному блоці засідання Здор А.В., інструктор з фізичної культури, провела заняття «Планета мячиків»  із дітьми старшої групи «Тюльпан». Дошкільнята з задоволенням мандрували планетами,  допомогли казковому герою Лунтику відшукати космічні м`ячі і разом з тим, закріпили  вміння вправлятися з ними, використовуючи елементи спортивних ігор: волейболу, футболу, баскетболу (відбивання, кидання та ловіння, передача, ведення, підкидання та ловіння м’яча).

      Під час майстер-класу  «Ігри та вправи з м’ячами» учасники засідання опанували основи техніки  рухів з м’ячем і ознайомилися на практиці з «азбукою спорту».

     Аліна Вікторівна презентувала свій досвід роботи «Педагогічні умови використання спортивних ігор як практичного засобу фізичного виховання дошкільників в умовах ЗДО». Вона наголосила на необхідності, починаючи саме з дошкільного віку,  розвивати основні рухові якості особистості, а саме: спритність, швидкість, гнучкість, рівновагу, силу, витривалість.

    Наостанок, присутні відзначили професійну підготовку та  майстерність інструктора з фізкультури Здор А.В. та визначили, що  застосування елементів спортивних ігор у дошкільному віці закладає у дитини основу для систематичних занять одним з видів спорту у наступні шкільні роки.

 

Гречка Л.М.,

методист методичного кабінету

Миргородської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 563 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz