Thursday, 25.04.2024, 21:51
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2020 » October » 29 » «Спортивні прогулянки: весело, цікаво і корисно»
14:22
«Спортивні прогулянки: весело, цікаво і корисно»

«Здорові діти – здорова нація»

  Міцне здоров’я – важливе підґрунтя успішного всебічного розвитку дитини і розкриття її особистісного потенціалу. В умовах карантину особливої уваги й актуальності набуває проблема зміцнення, поліпшення здоров’я дошкільнят, широкого впровадження в освітній процес здоров’язбережувальних технологій.

   Заняття фізкультурою на повітрі в ЗДО – дієвий засіб забезпечення рухової активності дошкільників. Як організувати їх, поділилися досвідом роботи педагоги ДНЗ №7 «Яблунька» під час онлайн засідання Педагогічної майстерні для інструкторів із фізичної культури 23жовтня. Пирогова О.В., завідувач закладу, запропонувала для перегляду презентацію «Фізкультура на повітрі», під час якої розкрила важливість проведення занять, розваг, ранкової гімнастики, рухливих ігор на свіжому повітрі. Фізичні навантаження у поєднанні з дією чинників зовнішнього середовища сприяють підвищенню імунітету дітей, адаптації організму до умов довкілля. А вихователі ЗДО Дяченко Н.М. та Сорока С.В., нагадали присутнім методику проведення фізкультурних форм роботи на подвір’ї в різновікових групах та продемонстрували власноруч виготовлене обладнання, що сприяє вдосконаленню рухових навичок, розвитку координації рухів, вихованню спритності, сміливості. Також колектив садочка вдосконалює систему фізкультурно-оздоровчої роботи шляхом використання нетрадиційних форм роботи: Су-джок, нейроскакалка, тім-білдінг, стретчинг, роуп-скріпінг, чарлідинг, більбоке, скайлінг, хет стріч, бестінг.

   Ще однією з найбільш цікавих форм організації оздоровлення і фізичного виховання є туризм. Саме як організувати туристичний похід із дітьми дошкільного віку, показала Удовицька В.О., інструктор з фізичної культури ДНЗ №5 «Сонечко» (завідувач Шклярук Л.А.). Учасники засідання переглянули відео туристичного походу «До вершини Карпат», герої якого- малята- демонстрували  основні елементи техніки туризму, вчилися долати різні перешкоди, закріплювали правила безпечної поведінки в природі та вміння надавати першу допомогу постраждалим, діяти колективно в екстремальних ситуаціях. Для педагогів закладу Валентина Олексіївна провела майстер-клас «Збережи своє здоров’я!», де вони підвищили кваліфікацію у питанні фізичного виховання дошкільників.  

   Підбиваючи підсумок, учасники засідання відмітили, що одним із основних завдань дошкільного закладу є створення умов для оптимальної рухової активності. Василь Сухомлинський, надаючи особливої уваги вихованню здорового покоління, писав: «Я не боюсь ще і ще раз говорити, що турбота про здоров'я це важливий труд вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у власні сили».

Любов Гречка,

методист відділу освіти Миргородської міської ради

   

Просмотров: 236 | Добавил: Nata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz