Friday, 26.04.2024, 16:00
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2021 » January » 26 » Стереотипи та дискримінація в роботі з дітьми дошкільного віку
16:29
Стереотипи та дискримінація в роботі з дітьми дошкільного віку

На сучасному етапі в системі дошкільної освіти виникають серйозні проблеми, пов’язані з питанням гендерного виховання. Це зумовлено тим, що в програмно- методичному забезпеченні дошкільних освітніх установ поза увагою залишаються гендерні питання, зміст виховання і освіти орієнтовано на вікові та психологічні особливості дітей.

          Що таке гендерне виховання, яке його місце в дошкіллі та як уникати стереотипів- такі питання були розглянуті під час семінару для завідувачів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти, що відбувся 19  січня 2021 року, організований Миргородським НВК (днз-знз) "Гелікон". Карантинні обмеження сприяють пошуку нових дистанційних форм роботи і для працівників дошкілля, тому вперше було проведено семінар у форматі онлайнової майстерні.

Майстерня (workshop) коротка інтенсивна практична освітня програма для невеликої групи учасників – має свої особливості: кожен/кожна винесе з собою рівно стільки, скільки схоче, але від роботи кожної/кожного з нас залежить, чого навчиться ціла група.

Директор Миргородського НВК (днз-знз) "Гелікон" Полтавська Дар'я та вихователь-методист Парфенчик Наталія у невимушеній атмосфері організували знайомство з новодолученими до міської громади працівників закладів дошкільної освіти. Завдяки вдалому поєднанню активних форм роботи з цікавими методами та онлайн застосунками учасницям (та одному учаснику) вдалося легко зануритися в складну тему, розставити акценти та порівняти гендерне виховання зі статево-рольовим підходом. 

Головні висновки, напрацьовані в майстерні, співзвучні з позицією видатного психолога-гуманіста Василя Сухомлинського: «Не має бути таких трудових відносин, щоб дівчатка обслуговували хлопчиків і звикали, таким чином, до ролі домогосподарки. Те, що треба робити в домашньому господарстві, однаково вміло й старанно мають робити чоловіки і жінки. Коли і є якийсь розподіл у самообслуговуванні, то він має бути тимчасовим: сьогодні хлопці виконують одну роботу, завтра – іншу».

Любов Гречка, інспекторка відділу освіти Миргородської міської ради

        $IMAGE9$

 

Просмотров: 270 | Добавил: Nata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  January 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz