Wednesday, 08.05.2024, 10:47
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2018 » February » 12 » Свято «Обереги українського народу»  в ЦЕНТУМі
09:10
Свято «Обереги українського народу»  в ЦЕНТУМі

       У суботу,  03.02.2018 року, в ЦЕНТУМі  з самого ранку  було гамірно і весело: це юннати готувалися до проведення великого свята «Обереги українського народу» .

       У фойє діти розглядали  виставки вишитих рушників,  серветок,  сорочок,  подушок; національні  українські  костюми;  предмети народних ремесел, предмети побуту. Їх любязно запропонували  їхні мами і бабусі. Тут же своє вміння демонстрували вихованці  гуртка  «Фотонатуралісти», виставивши власні фото  на тему  «Народні обереги» та «Моя родина у вишиванках».  На іншому стенді  були розміщені  фото і розповіді про різні обереги нашого народу, підготовлені гуртківцями.   На столі — хліб, букет з барвінку, калини, колосся, вербових гілок.

         Усі присутні — в національному вбранні.

       Із  святково облаштованої зали линули пісні про Україну, про мамину сорочку, рушничок…

     І ось урочиста мить - звучить пісня «Молитва про Україну», а екологічний театр «Пролісок» виконує  під цю мелодію танцювальну композицію. Звучать слова ведучої: «Обереги мої українські - ви прийшли з давнини в майбуття, Рушники й сорочки материнські  поруч з нами ідуть у життя. Нам любовю  серця зігрівають – доброта і любов в них завжди. Вони святість і відданість мають, захищають від лиха й біди»… І розпочалося свято –історія  і сьогодення народних  символів  й оберегів. Діти гордо заявляли: «Ми – українці, і живемо на землі наших предків, які любили, берегли і захищали свою землю. Ми – їхні нащадки. І щоб не розірвався зв’язок з минулим, щоб впевнено йти в майбутнє, ми мусимо пам’ятати, хто ми, якого роду-племені діти, знати своє коріння»

       Присутні в залі полинули у світ маминої пісні, маминої вишитої сорочки, маминого вишитого рушника на щастя, на долю;побували в українській хаті, слухали теплі спогади про піч, про хліб.

Мій отчий дім, де всі стежки мої

Веселками ясними перевиті,

Де у садах співали соловї,

Де шлях в степи-лежить в високім житі.

         Вихованці декламували вірші, співали пісень,складали український віночок, власними руками виготували оберіг для ЦЕНТУМу. І все це було пересипано запальними українськими танцями, веселими конкурсами і жартами.

       І ось останній танок «Українські вареники» , а ведуча примовляє : «Милі гості, просим сісти! Вареники будем їсти, вареники непогані, вареники у сметані. Вас чекають у макітрі вареники дуже ситні, білощокі, круглолиці із духмяної пшениці. Їжте, їжте, просим щиро, вареники наші з сиром. З капустою непогані .Вареники у сметані». А керівники гуртків та батьки  розносять в цей час між гостями вареники з різною начинкою. Діти від них були у захопленні.

        А потім була фотосесія на фоні  народних  оберегів.

Прес-центр ЦЕНТУМу

Просмотров: 594 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz