Friday, 26.04.2024, 19:13
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » February » 21 » Тарасовими шляхами
21:16
Тарасовими шляхами


То була дивовижна зоря:

На убогу і світом забуту,

Щоб її до життя повернути,

Бог послав Кобзаря.

 

Він був поетом волі в час неволі,

Поетом доброти в засиллі зла.

Була у нього незвичайна доля,

Та доля Україною була.

           Саме Великому Кобзарю Т.Г. Шевченку присвячені ці поетичні рядки. І напередодні 200-річчя від дня його народження відділом освіти Миргородської міської ради було проведено міський етап обласного конкурсу читців «Тарасовими шляхами».

На конкурс надійшло 27 заявок із усіх загальноосвітніх навчальних закладів, ЦЕВ та районного будинку культури. Конкурс було проведено в актовому залі Центру естетичного виховання. Відкрила його начальник відділу освіти Колибельнік Тетяна Миколаївна, яка підкреслила, що натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас, а також висловила надію, що конкурс ще раз підтвердить талант юних миргородців та їхню творчу активність.

Діти змагались у 3-ьох вікових категоріях: молодша група – від 9 до 12 років; середня група – від 13 до 15 років; старша група – 16-17 років. Звучали твори Т.Г. Шевченка, а також твори  про нього. Приємно відзначити, що учениця СШ №5 Осадча Ярослава та Горбань Лілія, учениця ЗОШ №3, представили свої власні вірші, присвячені великому сину України.

Журі відмітило високий рівень виконавської майстерності, артистизм та сценічну культуру юних декламаторів, їхнє емоційно насичене сучасне прочитання запропонованих учнями творів.

Так само, як і будь-який конкурс, цей мав своїх переможців.

У молодшій віковій категорії І місце посіла Лобанова Ілона, учениця ЗОШ №7, ІІ місце дісталось Цисю Олегу, вихованцю театральної студії «Пластилін» РБК, а ІІІ місце поділили між собою Шумейко Арсен, учень ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, та Денисенко Катерина, учениця СШ №5.

У середній віковій категорії журі визначило переможців: Мікелашвілі Каріна (театр «Браво» ЦЕВ) – І місце; Малярець Оксана (ЗОШ №1 імені Панаса Мирного) – ІІ місце, Степанова Анна (СШ №5) та Мостова Вікторія (театр «Браво» ЦЕВ) – ІІІ місце.

Серед дітей 16-17 років диплом за І місце  отримала Кулікова Діана, учениця ЗОШ №7, ІІ місце посів учень НВК «Гелікон» Холод Віктор, а дипломами за ІІІ місце нагородили Перебийніса Ростислава, учня ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, та Шаповал Ольгу, вихованку естрадного театру мініатюр «Перлинка» ЦЕВ.

Дипломом за оригінальне виконання твору про Т.Г. Шевченка журі відзначило Шаблій Карину, ученицю Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка.

Нелегко було журі визначити кращих серед конкурсантів. Зате кожен у залі отримав естетичне задоволення від почутого зі сцени.

Тож подякуємо учасників конкурсу за їх активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі його національну гідність, самоусвідомлення.

 

Шевченко І.В., методист методичного кабінету

відділу освіти Миргородської міської ради








Просмотров: 665 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz