Saturday, 27.04.2024, 00:22
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » December » 8 » Україна - моя Батьківщина
09:27
Україна - моя Батьківщина

Україна - моя Батьківщина

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися,

 але будь - хто з нас без Батьківщини – ніщо.

В. Сухомлинський.

       Ще не на повну ввійшло в традиційний календар «народних» свят офіційне державне професійне свято, яке називаємо, за звичкою, Днем захисників Вітчизни. Переживаючи не найкращі часи своєї історії, відстоюючи своє право на суверенітет і цілісність,молода країна святкує 6 грудня День Збройних Сил України.  І сьогодні ми, як ніколи, надаємо цьому святу нового змісту і значущості.                                                                                                                  6 грудня, саме у День збройних сил України, колектив ДНЗ № 2 «Оленка»  презентував досвід роботи щодо впровадження парціальної програми  «Україна – моя Батьківщина» під час семінару – практикуму для завідувачів та вихователів – методистів міста. Як зазначила завідувач Горбенко Т. Ф., пріоритетним напрямком дошкільного закладу є національно – патріотичне , громадянське виховання дошкільнят.

      Усвідомлюючи необхідність та актуальність формування духовно багатої, оптимістично та патріотично налаштованої особистості, педагогічний колектив розпочав  упроваджувати  в роботу з дітьми програму «Україна – моя Батьківщина», із завданнями та змістом якої  познайомила вихователь – методист Горєлова В.Ю.

       Відкриття в куточку книги тематичної виставки «Книга вчить ,як на світі жить, свою рідну Батьківщину боронити і любить!», що відбулося в старшій логопедичній групі «Колосок» (вчитель –логопед Різніченко О.В., вихователь Токарева С.О.) , викликало у дітей неабиякий інтерес до матеріалу народознавчого змісту, бажання пізнати його глибше через народні прислів’я, казки, пов’язані з періодом козацтва.

       Театралізовано- спортивне дійство до Дня збройних сил України «Славні сини і дочки  України» , яке продемонстрували діти старшої групи «Ластівка»(вихователь Фурса Л.М., практичний психолог Кунєва Л.О., керівник музичний Бехтер Ю.В.),  сприяло вихованню поваги як до  історичних постатей минулого ,так і сучасних вояків - захисників України. Дошкільнята  не тільки дізналися про  видатних оборонців України – козацьких гетьманів, а й спробували бути схожими на них, долаючи різні перешкоди.

        Заняття із ознайомлення з соціумом у старшій спеціальній групі «Журавлик» на тему «Збройні сили України на варті миру щохвилини», яке провела вихователь Химочка В.А.,збагатило  дітей знаннями  про  традиції українців щодо вшанування та поваги до людей, які мають професію військового.                 

       Провідна роль у реалізації  завдань  національно – патріотичного  виховання належить вихователеві, який має працювати на рівні сучасних вимог, постійно вдосконалюючись, розвиваючи і збагачуючи  свою професійну компетентність, інноваційну культуру, технологічний потенціал. Ефективною сучасною формою роботи з колективом є коучинг- технологія розв’язання проблем і досягнення бажаних результатів шляхом постановки запитань і знаходження відповідей на них, якою  поділилася вихователь – методист  Горєлова В.Ю. Вона продемонструвала план  проведення коучингу для педагогів «Патріотичне виховання: як зробити дієвим».

      По закінченню семінару – практикуму всі учасники прикріпили до віночка кольорові стрічки, на яких написали свої враження від зустрічі.

 

В щасливу мить, в сумну годину

Пізнавши суть життя до дна,

Не вибирайте Батьківщину -

Вона ,як мати, в нас одна.

 

Гречка Л.М.,

методист відділу освіти

Миргородської міської ради 

 

 

Просмотров: 509 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz