Friday, 26.04.2024, 16:58
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » March » 28 » В.І. Вернадський –вчений, філософ і пророк
17:37
В.І. Вернадський –вчений, філософ і пророк

         У ці березневі дні наукова громадськість Полтавщини відзначає150-річчя від дня народження  В.І.  Вернадського.   Ще на початку ХХ століття  вчений, мислитель,  гуманіст, засновник  і перший президент Української  Академії  наук В.І. Вернадський  передбачав  бурхливий розвиток  науки, що  матиме важливі  наслідки  для всього   людства.  І пророцтво його збулося, але, мабуть, найголовніше достоїнство вченого – це  синтез  знань,   прагнення вивчати  об’єкти  природи  як цілісну систему. В.І. Вернадський – автор вчення про біосферу та переростання її в неосферу – Епоху розуму, засновник нових наук про Землю, таких як геохімія, біогеохімія, радіогеологія. Володимир Іванович   наполегливо наголошував на необхідності  збереження і  поліпшення     оточуючого середовища. В. Вернадський залишається  нашим  сучасником,  бо  його науковий пошук завжди був  спрямований  у  майбутнє,  значно випереджаючи час, у якому  він  жив  і  творив.  Саме  його  науковій спадщині була присвячена науково-теоретична конференція «В.І. Вернадський і сучасна наука»,  яка  була  організована  і  проведена методичним кабінетом відділу освіти. Учасниками конференції були вчителі  біології,  хімії,  фізики  та  географії.  Із  науковою   спадщиною видатного вченого та її запровадженням у сучасній педагогіці знайомили присутніх Косенко Н.О., методист методичного кабінету відділу освіти, Кукелко Т.М., учитель біології, Упатова І.І., учитель біології, Дем’яненко Н.А., учитель хімії (СШ №5), Яценко І.О., учитель фізики (ЗОШ №1 ім. Панаса Мирного).

         Особливу увагу виступаючі акцентували на наукових дослідженнях, які проводив учений, перебуваючи на Полтавщині, зокрема у Шишаках. Дивовижно, що у ті далекі роки, коли проблеми екології ще не привертали особливої уваги, Вернадський з тривогою писав про спустошення рослинного світу, винищення тварин на планеті взагалі і зокрема на Полтавщині. Присутні також переглянули документальний фільм про життя і наукову діяльність В.І. Вернадського.

         Завершуючи конференцію, Н.О. Косенко ще раз наголосила на тому, що дослідження науковця випередили свій час, а його ідеї багато в чому були пророчими. Наукові праці Вернадського і зараз мають практичне значення та є тим одкровенням, яке змогло зрозуміти людство лише через десятки років.

 

Т.І. Даценко,

завідувач методичним кабінетом

відділу освіти

Миргородської міської ради

Просмотров: 568 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz