Saturday, 20.04.2024, 06:54
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » October » 1 » В.О.Сухомлинський. Діалог із сучасністю. (До 95 - річчя видатного педагога)
15:43
В.О.Сухомлинський. Діалог із сучасністю. (До 95 - річчя видатного педагога)
                                                           В.О.Сухомлинський.  
                                          Діалог із сучасністю.

        Є імена, які пломеніють над світом. Ім’я видатного педагога В.О.Сухомлинського належить саме до таких. Його педагогічна спадщина різнопланова і багатогранна, сформована на кращих традиціях класичної педагогіки гуманізму і народності, визнана в світі.

       Ідеї гуманізму, які він пропагував, спрямовані на виховання поваги до людини, формування в неї благородства, порядності, чуйності, волі. А літературна спадщина є незаперечною універсальною скарбницею для використання в роботі з дітьми. У одній із соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України» зазначено, що крім якісної освіти повинно бути забезпечено і творчий розвиток особистості, її духовне і моральне удосконалення, що і є провідною ідеєю педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського. 

      У ці осінні дні світова педагогічна громадськість відзначає 95-річчя з дня народження великого гуманіста і добротворця. До цієї дати методичний кабінет відділу освіти запланував ряд заходів. Так, нещодавно на базі спеціалізованої школи №5 було проведено педагогічні читання «Гуманно-особистісна педагогіка В.О.Сухомлинського у навчально-виховному процесі  в світлі вимог нового нового Державного стандарту початкової загальної освіти». Присутніми на педчитаннях були учителі початкових класів навчальних закладів міста.

      Педагогічні читання відкрила методист методичного кабінету Н.О.Косенко, яка наголосила на значенні вивчення і впровадження у навчально-виховний процес педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського. Цікавим був виступ, який супроводжувався відеопрезентацією, учителя початкових класів СШ №5 Кахерської Н.В., відеофрагменти уроків серед природи учителів Богодайко О.О., Мастюк С.О., Шленськової В.М., інсценізації творів В.О.Сухомлинського за участю учнів та батьків ( учителі - Маслак Л.М., Швайка Л.Г.), відеофрагмент  тренінгу з учнями та їх батьками (учитель Моршна Л.М.). Про родинне виховання говорила заступник директора з виховної роботи Ярославська О.М. і поділилась досвідом роботи школи - родини, якою є СШ №5. Вітав учасників зібрання і директор школи  Горобець С.М.

        А 27 вересня у НВК «Гелікон відбулися педагогічні читання для вихователів дошкільних навчальних закладів «Гуманістичні ідеї В.О.Сухомлинського у формуванні особистості дошкільника». Відкрила педчитання головний спеціаліст відділу освіти Л.М.Похно, яка привітала учасників з Днем дошкілля. Досвідом використання спадщини В.О.Сухомлинського у роботі з дошкільниками поділились вихователі Ковальова Т.Г. (НВК «Гелікон»), Басараб С.В. (ДНЗ №2), Скляр С.О. (ДНЗ №12), Гречка Л.М. (ДНЗ №10).

      Підводячи підсумки педчитань методист методичного кабінету Силко В.П. ще раз підкреслила роль ідей великого педагога у навчанні і вихованні дошкільнят.

     Схиляючись у глибокій пошані перед пам’яттю великого вченого-педагога В.О.Сухомлинського, сьогодні ми можемо сказати, що  гуманістичні ідеї, які він розробляв і відстоював, живуть і розвиваються. А педагогічні працівники міста активно впроваджують їх у практику. Тож під час педчитань були вручені грамоти відділу освіти педагогам, які є активними пропагандистами ідей В.О.Сухомлинського і через «уроки мислення», «уроки порядності», «уроки серед природи» підводять вихованців до усвідомлення необхідності самовдосконалення, розвитку особистості і творчості. Серед нагороджених учителі початкових класів  Маслак Л.М. і Богодайко О.О. (СШ №5), вихователі дошкільних навчальних закладів  Басараб С.В. (ДНЗ №2), Сергієць В.М. (ДНЗ №10), Рожковська І.М. (ДНЗ №11) та директор НВК «Гелікон» Карач І.А.

           Проведені педагогічні читання ще раз засвідчили, що спадщина В.О.Сухомлинського актуальна і сьогодні. Вона спрямована на життєвість, справжність людини. «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі вічний слід», - так сказав великий гуманіст і педагог, і справді залишив вагомий слід в українській і світовій педагогіці.

 

                                                                                                                        Т. Даценко, завідувач міським

                                                                                                               методичним кабінетом відділу освіти.

     

Просмотров: 834 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz