Friday, 29.03.2024, 11:44
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » October » 7 » Від творчого учителя - до творчого учня
15:01
Від творчого учителя - до творчого учня

ВІД ТВОРЧОГО ПЕДАГОГА – ДО ТВОРЧОГО УЧНЯ

Вклоніться, люди, вчителю своєму,

Володареві слова і пера.

Крізь біль і радість, роздуми і втому

Любов його безсмертна пролягла…

         «Всебічний розвиток людини є одним із пріоритетних у  сучасній модернізованій державі, якою має стати Україна», - так заявив Президент України В.Ф. Янукович. Він зазначив, що поряд із творенням нової інноваційної моделі економічного розвитку вкладаються великі зусилля у гуманістичний вимір модернізацій. За словами Президента, створюються умови для того, щоб українці могли дати дітям якісну освіту, забезпечити фізичний і творчий розвиток. І це є першочерговим завданням освітніх закладів.

            Напередодні свята Дня працівника освіти гортаємо величезну освітянську книгу нашого славного міста. Кожен навчальний заклад має свою історію, своє обличчя, своїх неповторних педагогів і вихованців. Які вони, чим живуть, як навчаються і навчають, ми і дізнаємось.

             Загальноосвітня школа №1 імені Панаса Мирного - це осередок громадсько-активного життя. Педагогічний колектив школи на чолі з Фененко В.В. реалізує велику кількість освітніх проектів. Рівняючись на керівника, вчителі постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня. Так, Іванко С.В. є переможцем конкурсу «Учитель року - 2013» у номінації «Інформатика», він же є куратором проекту «Відкритий світ»; Явтушенко Л.О. – постійний учасник  Всеукраїнського проекту з англійської мови TESOL; Дорогань С.М. та Кириченко А.О. є послідовниками засад гуманної педагогіки Ш. Амонашвілі. Як наслідок  титанічної роботи всього педагогічного колективу,  школа, що носить ім’я Панаса Мирного,  має неповторне обличчя.

        2013 рік є знаковим для загальноосвітньої школи №3 перш за все тим, що вона відсвяткувала своє 90-річчя і готова навчати своїх учнів в умовах сучасно оснащених навчальних шкільних кабінетів із запровадженням новітніх комп’ютерних технологій. Так, у 2013-2014 н.р. у школі введено новий курс фінансової грамотності, а директор Пляшник Л.С. стала учасником дослідно-експериментального проекту Всеукраїнського рівня «Науково-методичні засади впровадження фінансової грамотності в навчально-виховний процес начальних закладів». А ще школа є базовою по впровадженню ігрових технологій та диференційованого навчання, над якими працюють учителі початкових класів Фирса Л.М., Андрущенко А.І. та учителі - предметники.

Спеціалізована школа №5 з поглибленим вивченням  англійської мови – це сучасний освітній заклад, у якому створені сприятливі умови для навчання та гармонійного розвитку школярів. У колективі школи , який очолює Горобець С.М., вдало поєднуються високий професіоналізм майстрів з енергією, завзяттям та ініціативою молодих учителів.  Позитивний імідж школи-родини формують учителі – переможці, лауреати та учасники численних конкурсів педагогічної майстерності – Лебедь А.І., Оробець С.Ю., Зайцева А.Ю., Кононенко В.В., Шмиголь О.В. Вони можуть бути чудовим прикладом для наслідування. Учителі та учні школи є активними учасниками Міжнародного проекту з англійської мови SMRT, Face-fo-Faith.

Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка є базовим закладом по роботі з обдарованою учнівською молоддю. Ім’я директора гімназії Аршиннікова О.Г. занесено до книги «Лідери освіти Полтавщини». А заступник директора з виховної роботи Савастеєнко В.В. є лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Учитель-новатор». У закладі діє учнівське наукове товариство «Інтелектуал», яке очолює заступник директора з наукової роботи Л.Ю. Горобець. Людмила Юхимівна  забезпечує  ефективну  діяльність педагогів гімназії з метою створення умов для розвитку особистості та вироблення в неї самобутніх професійних якостей. Учні Савостьянової Т.В., Хижі Т.О., Коваленко Г.І. завжди гідно представляють свої роботи на засіданнях наукового товариства. Результатом професійної діяльності учителів є високий рівень навчальних досягнень учнів з певного предмету та перемоги в олімпіадах з базових дисциплін.

            ЗОШ I-III ст. №7 сьогодні – школа розвитку мистецько-естетичних здібностей учнів «Я + безмежний всесвіт творчості». Педагоги закладу націлені на формування потреби і здатності створювати прекрасне в житті на основі розвитку власних творчих здібностей, опанування знань і практичних умінь у певному виді мистецтва. Кожен учитель впевнений, що мистецтво – ефективний засіб формування людини. Педагогічний та учнівський колективи закладу беруть активну участь у конкурсах естетичного напряму (вишивка, вірші, художня самодіяльність тощо). Користуючись сучасними технологіями, педагоги закладу Василевич В.Л. (директор школи), Худолій Н.В., Гилюн С.М., Ксьонз О.М., Рибіна О.І., Легка З.В. надають можливість кожній дитині розвинути власний інтелект, активізувати процеси пізнання навколишнього світу. Школярі навчаються в атмосфері взаємоповаги, любові, добра.

ЗОШ №9 презентує себе як школа здоров’я. На чолі з директором Лушиним Юрієм Васильовичем педагогічний і учнівський колектив роблять усе заради того, щоб було чим пишатися. А дякуючи зусиллям заступника директора з виховної роботи Галушко Оксани Михайлівни та педагога-організатора Сіряк Марини Валентинівни у школі була створена перша учнівська агітбригада «Крок вперед», яка пропагує здоровий спосіб життя і уже  представляла місто на обласному етапі VI Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». Це гідний приклад для наслідування. Педагоги навчального закладу створюють такі умови, за яких кожен учень має можливість розвивати навички здорового способу життя в постійно змінюваному навколишньому середовищі.

Миргородський навчально–виховний комплекс (дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад) «Гелікон» (директор Карач І.А.) - заклад нового типу, що працює за системою розвивального навчання та є базовим щодо впровадження інклюзивної освіти. У ньому  радо зустрічають 3-річних малюків, а в доросле самостійне життя з гордістю проводжають юнаків та дівчат. «Кожна дитина – талановита, й треба лише допомогти їй розкрити власні здібності», - вважають всі педагоги комплексу, серед яких вихователі Квітка Н.В.  та Москаленко В.М., інструктор з фізичної культури Супруненко Л.Г., музичний керівник Лежньова С.В., вчитель образотворчого мистецтва та керівник гуртка з ліпки й ізостудії Остапенко Л.І., вчителі Лега О.О., Мусієнко Н.О., Яненко М.М.  Усі вихованці стають частиною великої щасливої та дружної  родини, як в урочний, так і в позаурочний час. "Гелікон" -  міні-суспільство, де вихованці кожного дня навчаються дружити, формувати свій погляд на життя,  розкривати свої власні таланти, співпрацювати з педагогами і батьками,  допомагати тим, хто потребує допомоги.

Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №2 «Оленка» комбінованого типу  (завідуюча Горбенко Т.Ф.) забезпечує гармонійний розвиток  та виховання  дошкільників  з урахуванням національних і регіональних особливостей. Серед кращих педагогів вихователі Величко В.С., Басараб С.О., Токарева С.О. Спільно з родиною працівники дошкільного навчального закладу піклуються про зміцнення фізичного і психічного здоров’я дітей, формують активного громадянина України, дитину з високим творчим потенціалом. 

Серед інших садків міста існує єдиний садочок з теплою назвою «Сонечко»  – це дошкільний навчальний заклад №5 (завідуюча Шклярук Л.А.). Він розташований в мальовничому куточку,  де в зелені літа і ледь пожовклого листя осені, знайшла своє місце будівля дитячого садка.  Немов жовте сонечко, вирізняється вона своїм забарвленням, промінчик тепла якому подарувала міська рада. Адже за її ініціативи заклад став учасником українсько-німецького проекту «Енергоефективна реновація ДНЗ». У ході реалізації  цього проекту була проведена заміна вікон та здійснюється  утеплення стін приміщення. Така турбота міської ради щільно гармонує з любов’ю, душевним комфортом та теплом,  який дарують вихователі малюкам, піклуючись про їх гармонійний розвиток. Серед них  кращі  вихователі Солонець І.М., Белезюк В.М., Куценко Т.М.

Дошкільний  навчальний  заклад  №7 «Яблунька» загального розвитку (завідуюча  Пирогова О.В.)  знаходиться  у найвіддаленішому  мальовничому та екологічно чистому куточку нашого міста. Це єдиний малокомплектний дитячий садок у Миргороді, особливість якого полягає в тому,  що навчаються і виховуються в ньому діти в різновіковій групі,  більшість вихованців якої -  братики і сестрички мікрорайону «Почапці».  І справді, діти у «Яблуньці» почувають себе, як у великій родині,  що сприяє їх повноцінному всебічному розвитку.

У дошкільному навчальному закладі №10 «Веселка» (завідуюча Левченко Н.Г.) пріоритетним у роботі є художньо-естетичний напрямок. Плідно працюють гуртки: театральний, танцювальний, співу, художньої праці. Творчо впроваджуються в роботу інноваційні технології:  ТРВЗ,  розвиваючі ігри Нікітіних, методика О. Белкіної «Чарівні фарби і талановиті пальчики», проектна технологія. Велика увага приділяється інклюзивному навчанню та вихованню дітей з особливими освітніми проблемами. Створено колектив педагогів-однодумців, які своїм сердечним ставленням, величезним зусиллям розуму, серця і волі виховують маленькі особистості, серед них вихователь Сергієць О.М., вчитель-дефектолог Чубаха К.В., музичний керівник Сайко І.А.

У центрі славного міста-курорту Миргород знаходиться дошкільний навчальний заклад  комбінованого типу № 11 «Теремок», яким дбайливо керує завідувач Ботвіновська Оксана Володимирівна.  Робота педагогічного колективу  дошкільного навчального закладу  - «Школи сприяння здоров’ю» по залученню до здорового способу життя підвищує престиж закладу, піднімає на більш високий рівень професіоналізм педагогів по збереженню і зміцненню здоров’я дітей. Серед них досвідчені педагоги,  справжні майстри своєї справи – вихователі Сохацька С.О., Синящок Л.В., інструктор з фізичного виховання Вороніна Н.В. 

Дошкільний навчальний заклад №12 «Світлячок» (завідуюча Юрченко С.Д.) працює за пріоритетним художньо-естетичним напрямком. У дитячому садочку є гуртки художньо-естетичного спрямування: співу «Соловейко», театральний, танцювальний. Активно впроваджуються новітні педагогічні технології, направлені на формування у дітей почуття краси, художньо-продуктивних навичок, творчих здібностей. Вихователь Скляр С.О. впроваджує в роботу з дошкільнятами гуманістичні ідеї В.О. Сухомлинського, музичний керівник Бакуменко Л.Є. – творче музикування за концепцією Карла Орфа, вихователі Ванда Т.В., Литвин Л.М., Нечай Н.М. – проектні технології, ТРВЗ. Дружний, злагоджений педагогічний колектив ДНЗ №12 творчо працює над проблемами формування національної свідомості маленького українця.

Миргород пишається тим, що до сьогоднішнього дня  збережено 5 позашкільних навчальних закладів, у яких працюють компетентні досвідчені педагоги. Вони допомагають кожній дитині вибрати заняття до душі, максимально розвинути свої здібності, цікаво і з користю провести вільний час та отримати початкові професійні знання. Про результативність роботи керівників гуртків свідчать досягнення колективів на обласному, Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

Педагоги Центру естетичного виховання (директор Ночна Н.І.) – неординарні творчі особистості. Вони створили у закладі таку атмосферу, завдяки якій діти мають можливість відкрити різні грані своїх талантів. І вже жодного свята у Миргороді ми не уявляємо без вихованців Хоменко А.А., Матвієнка А.В., Гули О.П., Алексієнко О.В. Учні цих викладачів прославляють наше місто в Україні та навіть за кордоном. Та й самі педагоги не зупиняються на досягнутому і беруть участь у творчих конкурсах різних рівнів. Наприклад, у 2012-2013 н.р. Чемара В.Г., заступник директора, стала переможцем І етапу конкурсу «Виховна робота в школі» - «Прийди до серця, Україно!». 

Педагогічний колектив Центру еколого-натуралістичної творчості  (директор Кір’ян В.В.) направив свою роботу на залучення дітей до експериментальної та науково-дослідницької роботи в галузі екології, біології та сільськогосподарських наук, формування у вихованців загальної екологічної культури та активної громадянської позиції. Наприклад, учні Левченко Р.О кожного року вдало беруть участь у конкурсі-захисті наукових робіт МАН. А самі педагоги ЦЕНТУМ постійно  опрацьовують новітні технології та перевіряють свою професійну компетентність, беручи участь у різноманітних конкурсах. Так, минулого навчального року керівник гуртка Тузенко Н.В. стала лауреатом обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості».

Для педагогів Станції техніків (директор Мовчан С.Г.) важливим є не тільки ознайомлення дітей із різноманітним світом техніки, а й створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримка талановитих та обдарованих дітей, організація змістовного дозвілля. Цікавими і повчальними є соціальні, екологічні проекти, документальні фільми, створені гуртківцями під керівництвом професіонала своєї справи Марченка М.М. Великою популярністю користуються гуртки Пестременко Т.І. «Початкове технічне моделювання» та «Юні дизайнери», адже завдяки креативності педагога вихованці можуть проявити свій талант та розкрити творчі можливості.

Пишається і Дитячо-юнацька спортивна школа (директор Супруненко А.П.) своїми викладачами, які разом з вихованцями прославили м. Миргород далеко за його межами. Почесними відзнаками міської ради за заслуги перед містом цього року нагороджені Шенгуров Г.В., заступник директора, тренер вищої категорії з баскетболу, Яворовський В.О., тренер вищої категорії з шахів, Шудєгов С.М., тренер-викладач із греко-римської боротьби.  Велику кількість переможців має і Хачатрян Х.Р., тренер-викладач з пауерліфтингу. Колектив ДЮСШ працює злагоджено і тому має неабиякі результати у своїй роботі.

У плеяді талановитих педагогів особливе місце займає директор Станції туристів Ніколаєнко В.Л., відмінник освіти України, закоханий у свою професію. Він є організатором акції «Прапор Миргорода на вершинах світу», в результаті якої вчителі та учні міста підкорили найвищі вершини Миргородського району, Полтавської області, України та Європи. Не можна також не відзначити роботу методиста Станції туристів, керівника пошукового загону «Скіф» Кіріченка І.І., адже саме він разом зі своїми учнями намагається зібрати якомога більше цікавих відомостей про події минулих часів та зберегти у пам’яті миргородців імена героїв, які віддали своє життя за мир і злагоду у рідній країні. 

            А забезпечує діяльність усіх навчальних закладів міста  відділ освіти Миргородської міської ради (начальник Колибельнік Т.М.). Невеликий колектив однодумців і професіоналів сприяє наданню якісних освітніх послуг, забезпечує умови для ефективної конкуренції між закладами освіти, підвищення кваліфікації, своєчасної атестації педагогічних працівників, покращення матеріально-технічного оснащення освітніх закладів, а також створення сприятливого середовища для праці і відпочинку жителів міста Миргорода.   

            Методичний кабінет (завідувач Даценко Т.І.) упроваджує освітянські програми, підтримує розгалужену систему навчання і виховання батьків, здійснює пошук та підтримку обдарованої молоді, реалізовує Міжнародні та регіональні освітянські проекти.

            Ось такі вони, освітні заклади міста. Старі і молоді за віком, маленькі і великі за наповнюваністю вихованцями, але всіх їх об’єднує те, що у них працюють люди, які віддають серце дітям.

            Щасливий той, кому Бог подарував Учителя. Так, саме Учителя з великої літери. Увійде до класу Учитель – і життя твоє назавжди зміниться, ти побачиш себе іншими очима, будеш намагатися стати кращим, розумнішим, добрішим. Це означає, що в серце твоє увійшов Учитель, щоб залишитись у ньому на всі подальші роки…

             Тож хай усім пощастить на таких педагогів, які працюють у нашому місті.

(За матеріалами працівників методичного кабінету)

Просмотров: 1041 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  October 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz