Friday, 29.03.2024, 10:58
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » November » 13 » Відкритий діалог "Обираємо майбутню професію"
14:29
Відкритий діалог "Обираємо майбутню професію"

Свідомий вибір професії – важливий крок у доросле життя

      12 листопада на базі ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського в рамках роботи міського громадського об’єднання «Трикутник» відбувся відкритий діалог учнів, батьків і вчителів «Обираємо майбутню професію».

        Усі розуміють, що вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться подальше життя людини та як вона в ньому буде себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності. Проблема вибору професії завжди була актуальною і, тим більше, залишається такою в сучасних умовах. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням.

          Тож під час розмови на заході присутні намагалися створити модель профорієнтаційної роботи в школі, в основі якої лежать творчі зв'язки педагогів, батьків та учнів.

          Білецька Р.О., методист методичного кабінету відділу освіти, ознайомила учасників діалогу з напрямками профорієнтаційної роботи психологічних служб ЗНЗ, а Баніт С.Г., психолог гімназії імені Т.Г. Шевченка, та Сидоренко В.М., психолог ЗОШ №1 імені Панаса Мирного, представили результати тестування учнів їх закладів.

          Усі присутні  зацікавилися розповідями Хоменко А.А., Філіпової Т.Ю. та Іщенко І.В., які розповіли про свій шлях до успіху та познайомили з тим, як вони прийшли у свою професію.  

          Учні, батьки й педагоги спробували скласти формулу правильного вибору професії, висловили свої побажання щодо заходів, які б хотіли започаткувати в школі на допомогу дітям у пошуках улюбленої справи.

          Відкритий діалог окреслив горизонти для подальшої профорієнтаційної роботи у закладах міста та підтвердив, що орієнтація на певну професійну діяльність, свідомий вибір майбутнього життєвого шляху дитиною є невід’ємною складовою всього навчально-виховному процесу в школі.

І.В. Шевченко, методист методичного кабінету відділу освіти

Просмотров: 791 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  November 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz