Friday, 29.03.2024, 11:42
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » May » 12 » Відкриття меморіальної дошки М.Ошеці
09:23
Відкриття меморіальної дошки М.Ошеці

Йому було лише 23. Максим Ошека загинув, виконуючи свої службові обов’язки у зоні АТО. Тепер він дивиться на своїх земляків із фото на меморіальній дошці, яку встановили на фасаді Миргородської ЗОШ №3. Саме у цьому навчальному закладі з 1997 по 2008 роки навчався герой.

Після школи вступив і успішно закінчив Полтавську державну аграрну академію.  Ще з дитинства Максим мріяв стати міліціонером, тож  після армії залишився працювати за контрактом. Коли в Україні почалася неоголошена війна, разом з багатьма молодими патріотами Максим відстоював територіальну цілісність своєї Батьківщини. Під час виконання службових обов’язків  у місті Артемівську 15 жовтня Максим Ошека був поранений. А 16 жовтня помер в одній із лікарень Донецької області.

У день відкриття меморіальної дошки на  лінійці-реквієм згадували подвиг захисників нашої держави, говорили про пам'ять і примирення. Схилили голову перед мужністю і героїзмом Максима Ошеки міський голова Сергій Соломаха. У своєму виступі він зазначив: «Сьогодні в День пам’яті і примирення, коли ми повинні згадувати всіх, хто поліг на різних фронтах, у різних війнах, ми відкриваємо дошку нашому земляку Максиму Ошеці. Він загинув за незалежність нашої країни. На жаль, ми і зараз відстоюємо цю незалежність від зовнішнього ворога. Я хотів би, щоб вся громадськість міста пам’ятала про тих, хто віддав життя на Сході України. Пам’ятали про Максима Ошеку. Я сподіваюсь, що в третій школі ця пам'ять буде вічною…». Також Сергій Соломаха побажав миру в країні, злагоди і спокою.

Начальник служби у справах дітей Полтавської ОДА Інна Конончук висловила упевненість, що таких як Максим ми будемо пам’ятати завжди. Директор ЗОШ № 3 Людмила Пляшник подякувала мамі Героя Інні Михайлівні за те, що  та виховала справжнього патріота. Адже для школярів  Максим Ошека став зразком мужності, відданості присязі та громадському обов’язку. Учителі, друзі і бойові побратими згадували про Максима Ошеку як про прекрасну людину,  старанного учня, надійного друга. Говорять – він дійсно залишив теплі спогади  про себе.

Після урочистої церемонії відкриття меморіальної дошки відбулось її освячення. Пам'ять про Максима Ошеку буде завжди жити у серцях миргородців.

 За матеріалами телестудії " Миргород"

Просмотров: 570 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz