Thursday, 28.03.2024, 22:43
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » April » 4 » Виховання красою
15:32
Виховання красою

Виховання красою

 

      Природа наскільки щедра до людини, що наділила кожного талантом. Дитина ще не встигла народитися, а в ній вже живе велика таємниця таланту.Тож знайти, розкрити, розвинути творчий потенціал дитини – одне з найважливіших завдань батьків, дошкільного навчального закладу.

       В.О.Сухомлинський стверджував: «Все прекрасне, що існує навколишньому світі і створене людиною для інших людей,  повинно доторкнутися до серця дитини і  облагородити його … Діти повинні жити у світі краси,  гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості». Саме ці слова стали лейтмотивом до науково – практичного семінару «Художньо - естетичний розвиток дошкільника. Впровадження парціальної програми «Радість творчості», що відбувся 31 березня 2016 року на базі ДНЗ №10 «Веселка» (завідувач Левченко Н.Г., вихователь- методист Гречко Л.М.). На семінар були запрошені завідувачі дошкільними навчальними закладами,  вихователі – методисти,  керівники музичні, методисти міського методичного кабінету, вчителі початкових класів загальноосвітніх закладів  міста, батьківська громадськість.

      Перші кроки у безмежному, складному і загадковому світі дитина робить у  дошкільному віці. Дорослий допомагає їй знайти, відчути і зрозуміти красу поезії, музики, живопису, а через мистецтво глибше усвідомити все, що її оточує: природу, предмети, працю людини, її духовні надбання. Краса нерозривна з добротою, вона облагороджує життя, надихає людину на добрі справи. Введення дитини в світ краси і гармонії є важливим у художньо - естетичному вихованні дошкільників.

            Саме художньо - естетичний напрямок є пріоритетним у роботі ДНЗ №10 «Веселка». Впродовж трьох років заклад впроваджує програму «Радість творчості», яка забезпечує реалізацію варіативної складової Базового компонента  дошкільної освіти. Про це у презентації «Організація роботи за парціальною програмою художньо - естетичного розвитку дітей раннього та дошкільного віку «Радість творчості» донесла до учасників  вихователь – методист  закладу Гречка Л.М. Інноваційний підхід до художньо - естетичного розвитку дошкільників педагоги закладу продемонстрували під час практичної частини семінару, ознайомивши присутніх із створення з дітьми за допомогою пластилінової анімації мультиплікаційного фільму «Колобок»  (старша група, вихователь Яценко С.С.). На інтегрованому занятті – розвазі  «В гості казка завітала»  показали переваги методу казкотерапії  для розвитку співочих і танцювальних навичок, творчої уяви, художньо - естетичного смаку дошкільників (середня група,  керівник музичний  Сайко І.А., вихователь Лемешко С.І.). Справжній інтерес та зацікавленість викликало заняття з навчання малят танцю  «У світі танцювального мистецтва» (молодша група, вихователь Головіченко О.В.).  Феєрверком краси, гармонії, мистецтва став парад дитячих та дорослих  сценічних  костюмів «Країна дитячих мрій».( ідея – завідувач Левченко Н.Г., музичний супровід   – музкерівник Омельяненко Л.І., дизайн та пошив костюмів - кастелянка Соломка С.Г.).   Оформлене у видовищне  дійство дефіле театральних костюмів  щиро захопило всіх учасників семінару.

       На завершення  завідувач  Левченко Н.Г. ще раз підкреслила важливість різних  видів і форм  роботи з художньо - естетичного виховання  дошкільників, які проводяться у закладі, реалізуючи  парціальну програму « Радість творчості».       

     Очевидно, що в майбутньому не кожна дитина стане художником, музикантом або актором, але в будь – якій справі їй допоможуть творча активність,  розвинена уява, здатність бачити прекрасне, творити і мріяти.  

 

Силко В.П. , методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради.

Просмотров: 443 | Добавил: furmanpost | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  April 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz