Friday, 26.04.2024, 13:53
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » March » 18 » Виховуємо майбутнє нашої держави (нотатки з семінару - практикуму)
12:14
Виховуємо майбутнє нашої держави (нотатки з семінару - практикуму)

Виховуємо майбутнє нашої держави

(нотатки з семінару - практикуму)

 

      Дитинство має бути радісним і щасливим – так було і так є. Дошкільний навчальний заклад - перший наставник маленької дитини і саме тут закладаються ті риси та якості, які визначають у майбутньому людину,  її ціннісні пріоритети. 

          Як зробити життя маленьких вихованців цікавим і змістовним – про це йшлося на черговому засіданні постійно діючого семінару - практикуму завідувачів та вихователів – методистів дошкільних навчальних закладів, який нещодавно відбувся на базі ДНЗ №2 «Оленка». Відкрила засідання методист методичного кабінету відділу освіти Силко В.П., яка акцентувала увагу присутніх  на основних вимогах Базового компоненту дошкільної освіти, програми розвитку дітей дошкільного віку «Українське дошкілля»,  програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт»  щодо організації в ДНЗ організованої та самостійної діяльності   дошкільників. Освітній процес у дошкільному навчальному закладі має включати в себе різні види дитячої діяльності, які відповідають віку дітей, в межах яких відбуваються важливі вікові новоутворення,  сприятливі для подальшого розвитку кожної маленької особистості в усіх сферах життєдіяльності. Досвідом роботи з даного питання поділилася вихователь – методист ДНЗ №2 «Оленка» Горєлова В.Ю., яка презентувала напрацювання педагогічного колективу дитячого садка  щодо організації самостійної та організованої діяльності дошкільників.  

        А потім присутні поринули у чарівний світ Шевченкового слова. Про співпрацю ДНЗ №2 «Оленка» та літературного об’єднання «ДієСлово» розповіла керівник об’єднання   Гараган Л.М. Лариса Миколаївна  прочитала свої вірші та  вірші  колег, присвячені 200 - річчю з дня народження Т.Г. Шевченка і подарувала присутнім збірку «Шевченко в  серці миргородців», в якій розповідається про творців Миргородської Шевченкіани -  художників, поетів, прозаїків, керамістів нашого міста. Вихователі, які  входять у творчу групу  «Мовленнєвий калейдоскоп»,  разом зі своїми вихованцями  підготували для учасників семінару літературно - музичний ранок «Наш світоч - Тарас Шевченко», до участі в якому запросили і старшого наукового співробітника краєзнавчого музею Фесенко Т.Г. Поряд з організованою навчальною діяльністю в дошкільному закладі створюються умови для самостійної діяльності  дітей. Під час самостійної діяльності  на тему  «Про Кобзаря багато знаємо та іншим розповідаємо» (вихователь Химочка В.А. ) дошкільнята прикрашали портрет Т.Шевченка, створювали виставку та підклеювали книжечки на шевченківську тематику, виготовляли дидактично -  ігрові посібники « Складемо ілюстрацію до віршів Т.Шевченка», чим викликали щиру хвилю захоплення уміннями маленьких творців прекрасного.  

          Насамкінець,  присутні переглянули фільм про життя і творчість Т.Г. Шевченка, змонтований учасниками творчої групи «Мовленнєвий калейдоскоп», ознайомилися з виставкою репродукцій картин Т.Г. Шевченка та   дитячої  художньої літератури про Т.Г.Шевченка.

     Підводячи підсумки семінару,  завідувач ДНЗ №2 «Оленка» Горбенко Т.Ф.  ще раз підкреслила, що дошкільне дитинство – час активного, самодостатнього,  змістовного проживання, час відкриттів та досягнень, виховання морально - етичних та патріотичних почуттів. 

 

                              Даценко Т.І., завідувач

                               методичного кабінету відділу освіти






 

Просмотров: 737 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz