Thursday, 25.04.2024, 18:20
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » March » 30 » Впровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку
15:26
Впровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку

Впровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку

         Цій темі  був присвячений  семінар-практикум вихователів дошкільних навчальних закладів міста, що відбувся 28.03.2017 р на базі ДНЗ №10 «Веселка» (завідувач Левченко Н.Г., вихователь-методист Гречка Л.М.).  Метою заходу стало ознайомлення учасників із Міжнародною програмою соціальної і фінансової освіти дітей «Афлатун»,  організацією роботи  з економічного виховання дошкільників,  методичною роботою з педагогами  та батьками з цього питання.

          Відкрила семінар завідувач ДНЗ Левченко Н.Г.  У своєму виступі  вона  відмітила, що нині в усьому світі зростає увага до формування соціально активної,  життєво-компетентної особистості, здатної орієнтуватися в реаліях життя та досягати успіху. Відтак актуалізуються завдання соціально-економічної освіти, зокрема фінансової, починаючи з дошкільного віку. То ж і ДНЗ №10 «Веселка» одним із головних завдань на цей навчальний рік  обрав  питання формування у дітей основ соціально-економічної освіти та залучився до Міжнародного  проекту соціальної і фінансової освіти дітей віком від 3 до 18 років «Афлатун».

         Вихователь-методист Гречка Л.М. ознайомила присутніх з частиною проекту, орієнтованою на дошкільників віком від 3 до 6 років - «Афлатот».  Дана програма допомагає  малятам усвідомити,  хто вони є і як слід взаємодіяти з іншими людьми, спонукає  вивчати свої права і обов’язки, вчить планувати бюджет, раціонально використовувати ресурси, оцінювати наявні можливості, формує підприємницький дух.  Для учасниками семінару Любов Михайлівна провела  цікавий та змістовний економічний тренінг,  запросивши їх на засідання ділових людей -  «менеджерів» та «комерсантів».

      З великим інтересом присутні  переглянули  відеопрезентацію  інформаційно-практичного проекту «Подорож у країну «Економіка». У ньому систематизована і узагальнена робота закладу з економічного виховання. Дошкільнята через гру, навчання, предметно-практичну, трудову діяльність, художнє слово засвоюють уявлення про працю, як джерело матеріальних і духовних благ,  навчаються  вирішувати  різні життєві ситуації,  розумно використовувати і заощаджувати фінансові та  природні  ресурси, здійснювати купівлю-продаж, планувати бюджет. У цьому присутні переконалися, переглянувши інтегроване заняття «Про економіку знаємо - Афлатунчика навчаємо» (старша група, вихователь Яценко С.С.).

        Зацікавила вихователів дошкільних закладів і виставка матеріалів для роботи з даного питання: економічна  ігротека,   пізнавальні посібники,  карти, схеми, ілюстративний матеріал, навчально-методична  література.

       Учасники зібрання переконалися, що тільки тривала, послідовна,  систематична, багатопланова  робота дошкільного закладу та родини  допомагає дошкільнятам легко засвоювати базові соціальні та фінансові поняття, усвідомлювати необхідність ощадливого, дбайливого ставлення до матеріальних і нематеріальних ресурсів, розвивати впевненість та ініціативу..

 

Силко В.П., методист ММК відділу освіти Миргородської міської ради

 

 

Просмотров: 765 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz