Thursday, 18.04.2024, 14:32
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » May » 4 » Взаємодія дошкільного закладу і сім’ї
07:32
Взаємодія дошкільного закладу і сім’ї

 «Справжньою школою виховання щедрості, душевності і чуйності є сім’я: ставлення  до матері, батька, дідуся, бабусі, братів, сестер є випробуванням людяності. У сім’ї шліфуються найтонші  грані  людини-громадянина, людини-трудівника, людини-культурної особистості. Із сім’ї починається суспільне виховання. У сім’ї, образно кажучи, закладаються коріння,  з якого виростають потім і гілки, і квіти, і плоди. Сім’я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави».

                                                                                                                      В.О. Сухомлинський

       Слова видатного педагога сучасності стали епіграфом до семінару-практикуму  завідувачів та вихователів – методистів  дошкільних навчальних закладів на тему  «Взаємодія дошкільного закладу і сім’ї», що відбувся  27 квітня 2017 року на базі дошкільного навчального закладу №12 «Світлячок» (завідувач Юрченко С.Д., вихователь – методист Лобанова Н.М.).

       Відкрила семінар начальник відділу освіти Колибельнік Т.М., яка відмітила, що запорукою  гармонійного розвитку кожної  дитини  є тісна співпраця дошкільного закладу і  родини. На сучасному етапі важливо  не лише здійснювати психолого-педагогічну просвіту батьків, а й виробляти  разом з ними   єдину стратегію впливу на дитину, активно залучаючи  їх до життя дитячого садка і громади.

        Про оптимізацію взаємодії дошкільного закладу та  батьків в умовах сьогодення розповіли  у  виступі – презентації  завідувач   Юрченко С.Д. та вихователь-методист  Лобанова Н.М.

       Під час практичної частини семінару присутні переглянули заняття з елементами тренінгу для батьків та дітей старшого дошкільного віку «Послання з минулого» (практичний психолог Бешта В.В.).  Вирішуючи різноманітні завдання,  діти і батьки   складали  з  пазлів  голуба,  посланця миру і спокою на планеті. Для цього підбирали   добрі та щирі побажання,  очищали «водойму» від сміття,  грали в народні ігри, відгадували загадки,  виготовляли вироби з природного матеріалу. Захоплюючим дійством стало  обрядове свято закосичення для дітей середньої групи за участю батьків «Плетися коса - родися краса» (вихователь Алексєєва К.О., керівник музичний Новодворська Н.А). Надзвичайно цікавим був майстер-клас «Виготовлення прикраси – квітки маку в стилі техніки канзаші», який підготувала і провела мама вихованки дитсадка – Гуменюк Н.М.   

      Підводячи підсумок семінару учасники відмітили ефективну взаємодію ДНЗ і родини у вихованні дошкільної малечі, підвищення педагогічної культури батьків та впровадження етнопедагогіки у роботі з сім’єю.

 

Силко В.П., методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради   

 

 

 

 

Просмотров: 518 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  May 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz