Thursday, 25.04.2024, 14:55
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2014 » December » 22 » Здоров’я дитини – багатство країни.
13:07
Здоров’я дитини – багатство країни.

Здоров’я дитини – багатство країни.

   «Турбота про здоров’я – це найважливіша праця вихователя. Від життєдайності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили» (В. Сухомлинський).

     Слова видатного педагога стали епіграфом до семінару завідувачів та вихователів – методистів  дошкільних навчальних закладів на тему  «Організація роботи з основ здоров’я дошкільників. Етноздоров’я»,    що пройшов 17 грудня 2014 року на базі дошкільного навчального закладу №12 «Світлячок» (завідувач Юрченко С.Д., вихователь – методист Жижко Л.І.).

    У  виступі – презентації вихователь - методист  закладу Жижко Л.І. відмітила, що збереження, зміцнення здоров’я дітей – одне з головних завдань, над яким працює дошкільний навчальний заклад. Педагоги неухильно дбають про фізичне, психічне, соціальне та духовне благополуччя кожного вихованця, формують у дітей здоров’язбережувальні навички,   закладають основи здорового способу життя. Лідія Іванівна   продемонструвала систематичну, послідовну, різноманітну роботу  колективу  дитячого садка, відмітила успіхи,  досягнення, результативність такої важливої ланки діяльності.  Під час практичної частини семінару присутні переглянули різні види і форми роботи з дошкільниками   з  валеології та  джерел етноздоров’я.  На занятті з пізнавального розвитку «Наші вушка люблять тишу» (середня гр., вихователь Литвин Л.М.) малята більше дізналися про різномаїття і складність навколишнього світу,  який сприймається на слух, про важливість органу слуху, потребу дбати, бережно ставитися та запобігати захворюванням органів слуху. З побутом українського народу, його оздоровчою спрямованістю  познайомилися дошкільнята, завітавши до української світлиці на «Варварині вечорниці» (старша група, вихователь Купенко Т.О.). Тут дітлахи залучилися до старовинного дійства, яке відтворює звичаї, традиції українського народу. Багато нового дізналися від «тітоньки Варвари»  і  «діда Всевіда»  про побут українського народу, облаштування хати, посуд та інвентар,  одяг, українські страви. Весело розважалися:танцювали, співали українські пісні, розповідали прислів’я та приказки, віршики, грали в народні ігри; з задоволенням допомагали: дівчатка - вишивали, хлопчики - лущили квасолю. А як же на вечорницях без української страви, яка дає силу та здоров’я?   Знають і люблять малята українську національну кухню: борщ, пампушки,  галушки,   вареники, пиріжечки, ковбасу та сало. Пригощала  любих діточок  тітонька Варвара смачними  варениками з картоплею та капустою. Дякували діти  за гостину, бажали один одному та всьому українському народу міцного здоров’я, сили та любові до рідної країни.

    Окремої уваги заслуговує створена за ініціативи керівника закладу Юрченко С.Д. «Українська світлиця». Це справжній «міні – музей», етнографічна кімната  українського побуту: з предметами хатнього вжитку, посудом, вишитими рушниками, українськими сорочками,  тканими килимами, старовинним одягом, барвистими  хустками і платками, оберегами (піч, колиска). Тут постійно проводиться робота з патріотичного та національного виховання юних українців.

   На  завершення  семінару керівники ДНЗ обмінялися  досвідом роботи щодо створення в  кожному дитячому садку розвивального фізкультурно – оздоровчого середовища для підвищення рухової активності малечі,   впровадження інноваційних здоров’язбережувальних технологій, етнопедагогіки  та  джерел  етноздоров’я,  пропаганди серед батьків  єдності  вимог щодо здорового способу життя в родині й у дитячому садку.

   Якщо хочете виростити дитину щасливою,  виростіть її здоровою -  над цим  працюють   дошкільні навчальні заклади міста миру і здоров’я – Миргорода.

 

Силко В.П., методист методкабінету відділу освіти Миргородської міської ради      

              

 

        

 

         

 

 

Просмотров: 781 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz