Tuesday, 23.04.2024, 22:27
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2013 » December » 17 » Здорові діти – здорова нація
17:01
Здорові діти – здорова нація

Здорові діти – здорова нація

Складно знайти іншу соціальну цінність, яка була б такою важливою, як життя і здоров’я дітей. Від їхнього повноцінного розвитку залежить сучасне й майбутнє країни. Турбота про дітей, їхнє щастя, здоров’я та благополуччя завжди була і буде головною турботою дорослих. Фундамент здоров’я, фізичного та психічного, закладається саме в дитинстві.

Здоров’я дитини, формування характеру, виховання в неї навичок та вмінь – найважливіші завдання, які стоять  перед сучасними педагогами. Кажуть, що людина – коваль свого щастя, а отже, вона повинна бути і ковалем свого здоров’я. Тому в дитини від дня її народження потрібно формувати навички дбайливого ставлення до свого здоров’я. А чи розуміємо ми нині, наскільки важливим є здоров’я дитини для формування її щасливого майбутнього?  Чи докладаємо ми зусиль, аби навчити дитину бути здоровою? На ці питання мають відповідати не лише батьки, а й учителі, бо тільки разом можна досягти результату. Саме з цією метою нещодавно відбулося засідання постійнодіючого семінару заступників директорів із виховної роботи. Адже саме від них залежить організація роботи з учнями, батьками, класними керівниками по вихованню здорового способу життя. Семінар пройшов на базі ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського, адже саме ця школа має статус Школи здоров’я і педагоги вже напрацювали певний досвід  та можуть поділитися з колегами.

«Здорове дозвілля – здоровий спосіб життя» - такою була тема семінару. Як організувати цікаве і корисне дозвілля школярів, як зберегти і поліпшити власне здоров’я, як боротися із шкідливими звичками та чинниками ризику для здоров’я – саме ці питання були пріоритетними  і співзвучними із завданнями, які простежуються у соціальних ініціативах Президента України В. Януковича «Діти – майбутнє України».

Заступник директора з виховної роботи ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського О.М. Галушко презентувала навчальний заклад як  заклад здоров’я, акцентувала увагу присутніх на здоров’язберігаючих технологіях, які запроваджені у закладі для організації не просто цікавого і змістовного дозвілля школярів, а головне, - корисного для їх здоров’я. Присутні також мали змогу переглянути години спілкування у 1-Б класі (класовод – Христенко С.В.) та 7-Б класу (класний керівник Хейло І.М.). Майстер – клас «Замість ялинки – зимовий букет» провела Ніколаєнко Л.Ю., учитель біології, залучивши до роботи і учасників семінару. Цікавим був виступ агітбригади «Крок уперед», яка пропагує здоровий спосіб життя.  А на завершення учні школи представили свій флеш-моб.

Учасники семінару відвідали також музей засновника Миргородського курорту  І.А. Зубковського, чиє ім’я носить школа. Насамкінець присутні обмінялися досвідом та виробили методичні  рекомендації щодо організації здорової роботи у навчальних закладах міста і безпосередньо здорового дозвілля школярів.

 

Т.І. Даценко, завідувач методичним кабінетом

 відділу освіти Миргородської міської ради





Просмотров: 632 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz