Saturday, 20.04.2024, 13:16
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2017 » December » 26 » Методичне об'єднання для практичних психологів та соціальних педагогів
16:28
Методичне об'єднання для практичних психологів та соціальних педагогів

Життя — це безцінний дар,

який дається людині

при народженні, і те, як людина

розпорядиться ним,

залежить від неї самої.

Сократ

        Охорона дитинства в Україні — загальнонаціональний пріоритет, мета якого- забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток особистості.

У сучасному світі збільшується кількість дітей, які потребують особливої уваги. Про це говорили практичні психологи та соціальні педагоги під час методичного об’єднання , яке відбулося 21.12.2017 року у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1ім. П.Мирного (директор Фененко В.В.). Для обговорення було запропоновано тему: «Психологічна профілактика суїцидальних тенденцій серед учасників навчально- виховного процесу».

        Покиньборода С.Б.,практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3,керівник  методичного об’єднання, відмітила ,що дитячий суїцид – це те, чого практично завжди можна уникнути. Головне, що для цього необхідно – це вчасно помітити тривожні сигнали. Жодна дитина не вирішить піти із життя за лічені години. Як правило, подібне рішення зріє  не один день, і навіть не тиждень. І весь цей час дитина відчайдушно звертається  до дорослих  різними способами, даючи зрозуміти , що їй дуже погано. Уважні батьки ніколи  не залишать без уваги те , як змінилася  поведінка їх дитини.

         Світлана Борисівна ознайомила присутніх  із чинниками  виникнення та перебігу  суїцидальної поведінки молоді , формами та  методами психологічної профілактики і корекції  цього  явища. Дитяче життя – це дуже крихке і найдорогоцінніше диво, яке дарує людині доля. І від багатьох часто залежить те, наскільки щасливим і довгим  воно стане.

         Соціальний педагог МСШ І-ІІІ ступенів № 5 Неводнича Т.В. розкрила не менш важливу  проблему  лихослів’я у шкільному середовищі.  У підлітковому віці питання нецензурної лексики стає особливо гострим,адже в очах  підлітка лихослів’я   - це прояв незалежності,здатності не підкорятися забороні, це символ дорослості,приналежності до певної групи однолітків,мовної моди. Іноді це є наслідуванням молодіжних кумирів, популярних телеведучих,  акторів, співаків. Тетяна Валеріївна запропонувала вправи,  спрямовані на вироблення вміння безконфліктно реагувати у складних ситуаціях, взаємодіяти з дитиною без використання «лихих» слів ,на розширення діапазону педагогічно доцільних способів виховного впливу ,та надала  поради,  які допоможуть  позбутися лихослів’я .        

         Гуманізація стосунків у сім'ї і школі, цілеспрямована культурно-просвітницька робота з батьками, з досвідченими і майбутніми педагогами, організована психолого-педагогічна корекційна і профілактична робота з дітьми дадуть свої позитивні результати і допоможуть подолати  всі негаразди.

 

Гречка Л.М.,

методист відділу освіти Миргородської міської ради

 

Просмотров: 580 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz