Wednesday, 24.04.2024, 09:53
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2012 » December » 6 » Звіт про роботу центру естетичного виховання
14:10
Звіт про роботу центру естетичного виховання

           Найчисельнішим за кількістю учнів є Центр естетичного виховання. З 2005 року мережа гуртків Центру естетичного виховання  майже не змінювалась. Кількість дітей залишалася стабільною. Лише у 2012 році кількість учнів зменшилася на 100 осіб. Це пов’язано із зменшенням годин педагогічного навантаження з метою економії коштів. Формування контингенту гуртківців проводиться за модулями трьохрівневого навчання, де на кожному рівні чітко визначені мета, зміст, а також перспективи діяльності гуртка, його чисельний склад, кількість годин для опрацювання програми. Навчальні заняття у ЦЕВ проходять згідно розкладу і навчального плану закладу.

Головним критерієм оцінювання навчальних досягнень вихованців є підсумкове комплексне оцінювання теоретичних знань, практичних умінь і навичок. У кінці 1 семестру проводилися залікові заняття, у квітні-травні – залікові та екзаменаційні заняття у кожній групі. У 2011-2012 навчальному році було проведено 38 залікових та 12 екзаменаційних занять.          

За підсумками екзаменів 33 випускники отримали свідоцтва про позашкільну освіту. Педагоги ЦЕВ ціленаправлено проводять допрофесійну підготовку вихованців. 30% випускників ЦЕВ продовжують навчання у ВУЗах відповідно до профілю гуртків, в яких вони навчалися.

За час роботи налагоджені міцні творчі зв’язки із закладами освіти, культури області: Гадяцьким коледжем культури, Полтавським педагогічним університетом, Кременчуцьким педагогічним коледжем, обласним драматичним театром ім.. М.В.Гоголя, обласним дитячим ляльковим театром, обласною філармонією та музичним училищем          ім. М.Лисенка.

Відповідально ставиться адміністрація закладу до проведення атестації педагогів, яка є підсумком роботи керівника гуртка за п’ять років. Проводяться відкриті заняття та виховні заходи, які глибоко аналізуються. Підсумком  атестаційного періоду є проведення нетрадиційних педрад «Вшануймо тих, хто творчість любить…».

Про високий рівень діяльності педагогічного колективу свідчать численні нагороди, які отримують   педагоги закладу як від міських, так і обласних освітянських установ.

У 2011-2012 н.р. грамоти міського відділу освіти отримали 5 педагогів, ГУОН  - 8 педагогів, Полтавського обласного центру естетичного виховання – 9 педагогів.

Досягненнями закладу  є перемоги   вихованців у:

 

-          Міжнародному  конкурсі: м. Судак (АР Крим), м.Маарду (Естонія),      м. Львів, м. Дніпропетровськ; м. Золоті Піски, Несебр, Кранево (Болгарія)  – 11 перемог  

-          Всеукраїнські конкурси: м. Скадовськ. м. Харків – 2 перемоги           (1 місце);

-          обласні конкурси – 10 перемог 

На високому рівні проводяться ювілейні концерти Зразкового ансамблю народного танцю «Променад» (керівник Матвієнко А.В.) та Зразкової студії естрадного вокалу «Соняшник» (керівник Алексієнко О.В.).              Три творчих колективи ЦЕВ мають звання «Зразковий» та «Народний». Готуються документи на присвоєння звання «Зразковий художній колектив» хореографічному ансамблю «Веснянка» (керівник Гула О.П.) та присвоєння звання «Народний художній колектив» Зразковому ансамблю народного танцю «Променад» (керівник Матвієнко А.В.).

Досвідом своєї роботи ЦЕВ   ділиться з освітянами області та України. На базі закладу у 2011-2012 н.р. була проведена Міжнародна науково-практична конференція, 3 обласних семінари, 1 міський. Регулярно проводяться майстер-класи для педагогів шкіл міста (вчителів початкових класів, трудового навчання та образотворчого мистецтва). Керівники гуртків ЦЕВ  - постійні учасники міських та обласних ярмарків педтехнологій, учасники конкурсів педагогічної майстерності.

Одним із головних напрямків роботи адміністрації є підняття популярності серед дітей міста гуртків декоративно-ужиткового відділу.    З цією метою всі заняття гуртків переведені на базу ЦЕВ, ведеться робота по виявленню обдарованих дітей та розвитку їх здібностей. Першою ластівкою є перемога вихованців гуртка «Майстриня» (керівник    Сторожук Т.М.)  на Міжнародному конкурсі «Сонячний зайчик» (м. Одеса) та 1,2 місце на обласних конкурсах. Педагогами декоративно-ужиткового відділу за минулий навчальний рік було проведено 18 виставок в музеях, бібліотеках та навчальних закладах міста.

За 2011-2012 навчальний рік проведено 82 масових заходи та охоплено 43000 глядацької аудиторії.

Велика увага в закладі приділяється вихованню духовності, доброчинності, співчуттю та любові до ближнього через години спілкування,  співпрацю з дітьми-інвалідами, людьми похилого віку, благодійні акції.

У 2011-2012 навчальному році дитячий та педагогічний колектив ЦЕВ перерахував 390 грн. для пересадки кісткового мозку Шестопалову Олександру, який сам виховує 2-х маленьких сестричок; 170 грн. передано хворому учневі ЗОШ № 7; 881 грн. – на лікування дітей, хворих на цукровий діабет; 1600 грн. зібрано для реконструкції Церкви Іоанна Богослова.

Таких результатів неможливо досягти без тісної співпраці з батьками гуртківців. У кожному колективі створені батьківські комітети, регулярно проводяться батьківські збори. Стали традиційними загальношкільні батьківські конференції та звіти керівника установи Ночної Н.І. перед громадськістю про діяльність закладу.

Педагоги та батьки  організовують змістовний  літній відпочинок дітей у наметових таборах на березі Псла, в Болгарії та Криму.

Не зважаючи на складні економічні умови, протягом навчального року поповнювалась і матеріально-технічна база ЦЕВ: проведений косметичний ремонт навчальних кабінетів, коридорів та сцени закладу; придбано електропіч для занять гуртка «Художня кулінарія»; проводиться поквартальна періодична підписка на фахові видання; закуплені журнали обліку гурткової роботи; відремонтовано концертний рояль;  придбані матеріали та пошиті сценічні костюми для театральних гуртків «Петрушка» та «Перлинка»;  закупаються миючі засоби та ін...

 

Просмотров: 1222 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz