Thursday, 28.03.2024, 20:38
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2012 » December » 6 » Звіт про роботу еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді
13:56
Звіт про роботу еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді


Для здійснення навчально-виховної роботи Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді  має власне приміщення загальною площею 375 м2, що складається з 7 кабінетів та актової зали, де проводяться масові заходи. За центром закріплена земельна ділянка площею 0,45 га., на якій розміщені господарські будівлі, навчально-дослідні ділянки, невеликий садок, парник та теплиця.

Заклад налічує  3 відділи: рослинний, зоологічний, еколого-народознавчий   .

Зоологічний відділ – це окраса ЦЕНТУМу. Матеріальною базою є   мінікролеферма «Юні-кроль»,зоокуточок та кабінет зоології. У   закладі  працює  живий куточок.

 Рослинний відділ відрізняється багатою колекцією декоративних рослин, плодових та декоративних дерев та кущів. На базі рослинного  відділу юннати здобувають навички вирощування різних видів рослин. Проводять досліди, поглиблюють свої знання з ботаніки. До складу ботанічного відділу входять кабінет ботаніки, навчально-дослідні ділянки, теплиця, парники, а також квітники та алеї декоративних рослин на території   закладу. Навчально-дослідні ділянки мають  дуже  гарне  геометричне планування і є  базою  для роботи  гуртків ботанічного спрямування. Юні  квітникарі працюють і в теплиці. Завдяки співпраці з комунальним підприємством « Комбінат благоустрою і озеленення » в теплиці ЦЕНТУМу було вирощено розсаду петунії, що прикрасила сквери нашого міста.

Нещодавно вихованці Миргородського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді вибороли 3 місце у VI Всеукраїнському зльоті трудових аграрних об’єднань «Турбота молоді – тобі, Україно!», що проходив у м. Луцьку.  

Велику екологічну роботу проводять  гуртки  екологічного спрямування.

Так, екологічний театр (керівник Хоменко А.А.) у 2012  році  зайняв І місце на зональному та 3 місце на обласному конкурсі колективів екологічної просвіти.

У 2011 році на  базі закладу  проходила Міжнародна  конференція  на тему «Культура  здорового способу життя  та екологічне виховання, як складові  змісту позашкільної освіти». Делегація  складалася із вчених,  спеціалістів позашкільної освіти  України та близького зарубіжжя.

Екологічна  агітбригада «Джерело» ЦЕНТУМу виборола право захищати честь Полтавщини на Всеукраїнському конкурсі-огляді колективів екологічної просвіти, де здобула Гран-Прі конкурсу.  Тому саме Миргород   виборов право з 24 по 26 квітня 2012 року  приймати  11 Всеукраїнський конкурс-огляд колективів екологічної просвіти

Під час проведення обласного збору юних екологів та дослідників сільського господарства було підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнських та обласних конкурсів,акцій та проектів. За підсумками гуртки та вихованці ЦЕНТУМу здобули :

-    перше місце в обласному етапі Європейського освітнього проекту «Весна прийшла» (гурток зоологів) ;

-    перше місце в обласному етапі Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Мікроскопічні водорослі – показник екологічного стану довкілля» (Конвісарова А. – вихованка гуртка «Мала академія наук») ;

-    друге місце в обласному етапі Всеукраїнської природоохоронно-пропогандистської акції «Великий зимовий облік птахів» ( гурток орнітологів ) ;

-    друге місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу єкспериментально-дослідницьких робіт «Юний дослідник» за напрямком «Народознавство – краєзнавство « (гурток «Природа і фантазія) ;

-    третє місце в обласному етапі Всеукраїнської акції «Зелений паросток майбутнього» за напрямком «Чисте подвір»я (гурток «Чарівна райдуга») ;

-    третє місце в обласному етапі Всеукраїнської трудової акції «Дослідницький марафон» здобув гурток квітникарів «Віола».        

               Враховуючи  обмежене фінансування закладу останнім часом спостерігається тенденція до зменшення кількості гуртків  :

 - станом на 01.09.2010 р. працювало 32 гурткіи, в яких нараховувалося 470 дітей ;

-  станом на 01.09.2011 р. працювало 30 гуртків, в яких нараховувалося 450 дітей ;

-  станом на 16.10.2012 р. працює 20 гуртків , в яких налічується 290 дітей.

Просмотров: 1869 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  December 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz