Saturday, 27.04.2024, 00:50
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » March » 5 » Інноваційні технології навчання і виховання як засіб розвитку творчої активності педагогів і учнів.
16:14
Інноваційні технології навчання і виховання як засіб розвитку творчої активності педагогів і учнів.
Інноваційні технології навчання і виховання як засіб
розвитку творчої активності педагогів і учнів.
(Нотатки із науково-практичної конференції)

           Пріотетним напрямком у розвитку освіти на сучасному етапі є підготовка людей високої освіченості кваліфікованих спеціалістів, здатних до творчої праці, професійного розвитку, освоєння і впровадження наукових і інформаційних технологій. У зв’язку із зміною соціальних вимог відбувається переосмислення ролі вчителя в процесі модернізації системи освіти, підвищуються вимоги до нього. Ще А. Дістервег сказав, що учитель повинен свідомо йти в ногу з сучасністю, пройматися і надихатися силами, які пробудилися в ній.

             Інновації в освіті – це результат творчого пошуку оригінальних, нестандартних рішень різноманітних педагогічних і наукових проблем.
             Вдосконаленню професійної майстерності педагогічних працівників шляхом впровадження інноваційних педтехнологій була присвячена науково-практична конференція, яка нещодавно була проведена на базі СШ І-ІІІ ст. №5. Ініціатором і організатором її був методичний кабінет, зокрема, методист Усатенко О.О. Участь у конференції взяли учителі словесності, історії та іноземних мов. Про інноваційні педагогічні технології у роботі учителів міста їх результативного запровадження говорили Усатенко О.О., методист методичного кабінету, Кузьміна О.О., учитель української мови та літератури СШ І-ІІІ ст. №5. Про роль інформаційно - комунікативних технологій в освітньому просторі наголосила Возниця В.М., голова міського методичного об’єднання учителів іноземних мов. Інновації самі по собі не виникають, вони є результатом наукових пошуків, передового педагогічного досвіду цілих колективів і окремих педагогів. Своїм педагогічним досвідом використання інформаційно - комунікативних технологій , а саме 3D графіки, на уроках англійської мови поділився Лебедь А.І., учитель англійської мови СШ І-ІІІ ст. №5, переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012» в номінації «Англійська мова». Майстер-клас по використанню комп’ютерних технологій та інтернет – ресурсів на уроках історії та правознавства провела Полтавська Д.А., учитель історії та правознавства НВК (днз-знз) «Гелікон», лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» в номінації «Правознавство». Досвідом застосування інновацій на уроках української мови ділилася Марченко Л.І., учитель української мови та літератури СШ І-ІІІ ст. №5, лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» в номінації «Українська мова».

               Під час обговорення висвітлених питань учасники конференції зійшлись на головному: вміле застосування інновацій у навчально – виховному процесі дає змогу учителеві розв`язати порушені проблеми на уроці, підвищити результативність освітнього процесу та організувати успішну спільну діяльність всіх учасників навчання.

Даценко Т.І., завідувач ММК

 

  

Просмотров: 580 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz