Friday, 26.04.2024, 14:34
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2015 » March » 19 » Ян Амос Коменський – видатний мислитель і славетний педагог
15:13
Ян Амос Коменський – видатний мислитель і славетний педагог

Ян Амос Коменський –
видатний мислитель і славетний педагог

(нотатки із педагогічних читань)

 

         18 березня 2015 року на базі гімназії ім. Т.Г.Шевченка для вчителів початкових класів міста з ініціативи методичного кабінету відділу освіти було проведено педагогічні читання, присвячені видатному мислителю і славетному педагогу Я.А.Коменському.

         Ян Амос Коменський є автором численних філософських, літературних, педагогічних праць та чудових підручників, що зробили його ім’я широковідомим. Життя й діяльність ученого, який жив і творив у період переходу від середньовіччя до нового часу, - взірець високої віри в безмежні можливості людини, глибокого гуманізму.  Його ідеї  ще за життя ширилися світом і знаменували перемогу гуманізму над схоластикою.  Я.А.Коменського називають фундатором наукової педагогіки та дидактики.  Видатний педагог вважав: “Основне завдання освіти – навчати всіх, всьому і грунтовно. Нездар треба навчати, щоб вони давали яку-небудь користь. А обдарованих – для того, щоб через надмірну гнучкість розуму вони не вдалися до зла і не загинули від власних помилок” Його думки й переконання, які він залишив нам у спадок, залишаються актуальними і сьогодні: “Майбутнє держави і народу залежить від того, як організовано освіту, навчання і виховання підростаючого покоління”.

           Педагогічний колектив початкової кафедри гімназії ім. Т.Г.Шевченка (заступник директора з навчальної роботи Л.М.Гутник) шанують та творчо впроваджують у навчально-виховний процес педагогічну спадщину Я.А.Коменського. 

           Змістовні презентації, які підготували учителі гімназії Г.Г.Самар та  Л.О.Борисенко, допомогли перегорнути цікаві сторінки життя великого педагога та розкрити наукове значення найціннішої праці Я.А.Коменського «Велика дидактика».  Яскравим прикладом творчого впровадження основних принципів дидактики  у навчально-виховний процес були фрагменти уроків, під час яких учителі (Л.М.Гутник, О.В.Панченко) продемонстрували високий професіоналізм та вдале застосування сучасних інноваційних технологій .  Бо неоціненними залишаються поради для вчителя: «Вся сукупність навчальних занять має бути ретельно розподілена по класах таким чином, щоб попереднє завжди відкривало дорогу наступному й освітлювало йому шлях” а “ Метод навчання має зменшувати труднощі учіння, щоб воно не збуджувало в учнях незадоволення й не відвертало їх від подальших занять”.

         Отож,  “Найкращі з-поміж людей  нехай будуть учителями”говорив Я.А.Коменський , адже професія учителя є  “найпочеснішою під сонцем».

https://drive.google.com/folderview?id=0B0li6VgTj6NINjNWZWd2QU1rRWs&usp=sharing

Н.О.Косенко, методист ММК відділу освіти

Миргородської міської ради

 

Просмотров: 498 | Добавил: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  March 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz