Thursday, 25.04.2024, 06:11
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2016 » November » 10 » Кольорова терапія у музичному вихованні дошкільників
11:20
Кольорова терапія у музичному вихованні дошкільників

            Під такою назвою відбулося засідання  методичного  об’єднання керівників музичних дошкільних навчальних закладів, проведене на базі ДНЗ №2 «Оленка»(завідувач  Горбенко Т.Ф., вихователь- методист Горелова В.Ю)

          Веселими різнокольоровими барвами зустріла учасників семінару  святково  прикрашена музична зала дитячого садка. У похмуру осінню днину  так  приємно було поринути у світ музики, кольору, танцю.     

     «Музика, як будь – яке мистецтво, допомагає  дітям пізнавати світ, виховує дітей», - писав  Д. Кабалевський.  Вона  викликає сильні душевні переживання, стимулює до роздумів, фантазій, а в поєднанні з кольорами та   настроєм – розкриває  невичерпні можливості для розвитку, виховання та навчання малюків.  Про це у презентації «Кольорова терапія у музичному вихованні дошкільників» розповіла музичний керівник ДНЗ №2 «Оленка»  Бехтер Юлія Василівна. Під час практичної частини семінару присутні переглянули осіннє свято «Портрет Осені». Музичному керівникові (Бехтер Ю. В) та казковим персонажам  Художнику (практичний психолог  Кунєва Л.О.), Осені (вихователь Фурса  Л.М.) вдалося створити на святі атмосферу  творчості, зацікавленості, емоційного піднесення, прагнення до пізнання  краси кольору у природі, мистецтві, навколишньому світі.  Портрет Осені разом з Художником малювали:  білою фарбою – діти-«журавлики»,  зеленою, голубою та пурпуровою – «брати-осінні місяці», червоною – дівчатка-  «ягідки калинки», синьою – діти-«краплинки». Свято видалося   дійсно музично – кольоровим:  і портрет  Осені намалювали, і пісні  співали, і таночки водили, і на шумових інструментах кольорову музику грали та  ще й присвятили Осені чудові вірші.

Нарядилась осінь  в дороге намисто,

золоте волосся розплела над містом.

                                   Кольорові фарби вийняла з кишені,

                                   І фарбує осінь жовтим по зеленім.

       Під час обговорення учасники методичного об’єднання відмітили творчість, креативність, педагогічну майстерність музичного керівника Бехтер Ю.В.,    активність   колективу у створенні сценічних костюмів та атрибутів до теми, доцільність використання інноваційних технологій у музичному вихованні дошкільників.         

 

Силко В.П., методист ММК відділу освіти Миргородської міської ради 

Просмотров: 582 | Добавил: shkola9 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  November 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz