Sunday, 28.04.2024, 09:38
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2024 » February » 1 » МАЙСТЕР-КЛАС  «МУЗИЧНО-ОЗДОРОВЧІ ПРАКТИКИ ДЛЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ УКРАЇНСЬКОГО ФОЛЬКЛОРУ»
11:11
МАЙСТЕР-КЛАС  «МУЗИЧНО-ОЗДОРОВЧІ ПРАКТИКИ ДЛЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ УКРАЇНСЬКОГО ФОЛЬКЛОРУ»

         У закладах дошкільної освіти питання збереження фізичного та ментального здоров’я дітей  є чи не найголовнішим. Особливо під час війни, коли дорослі й малі часто перебувають у стані стресу. Виховати здорове покоління, максимально відволікти вихованців від негативу сьогодення, сприяти їхньому психологічному й емоційному благополуччю – такі завдання є першочерговими. Що, як не музика, може найкраще з цим впоратися? Багата українська фольклорна спадщина нам, педагогам, у нагоді сьогодні як ніколи. Адже діти на рівні емоційного розуму легко сприймають, відчувають музичні твори національного генотипу, щиро відгукуються на них і легко засвоюють.        
          «Музично-оздоровчі практики для дошкільників через призму українського фольклору» – такою була тема засідання професійної педагогічної спільноти керівників музичних закладів дошкільної освіти Миргородської, Великосорочинської, Комишнянської, Ромоданівської громад, яке відбулося 31 січня 2024 року. Байбуза О.Д., керівник музичний ЗДО №5 «Сонечко», презентувала досвід роботи «Здоров’язберігаючі технології в музичному вихованні дошкільників» та провела майстер-клас по застосуванню творів українського фольклору в музично-оздоровчих практиках, під час якого педагоги хором виконували співанки, забавлянки, потішки за навчально- методичним проєктом Наталі Антоник, грали в музично-ритмічні ігри з використанням найпростіших народних музичних інструментів під супровід українських дитячих пісень. Учасники заходу також були залучені до танцювальної творчості: імпровізували під час гри «Котилася торба» та змагалися в майстерності танцю через справжні рогачі.   
        Переконана, що присутні поклали у свою професійну скриньку багато нових ідей, цікавинок, до яких додадуть власну творчість та родзинки, застосують на практиці, і все це сприятиме цілісності здорового національного становлення підростаючого покоління. 

Матеріали можна переглянути за посиланням.

Лариса Омельяненко, 
керівник музичний ЗДО № 10 «Веселка», 
професійної педагогічної спільноти
 керівників музичних Миргородської МТГ 

 

Просмотров: 151 | Добавил: adminavto1208 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz