Thursday, 02.05.2024, 20:02
Вітаю Вас Guest | RSS


Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [1]
Бухгалтерська звітність
Конкурси [3]
Конкурси на замыщення вакантних посад
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Булінг опитування
Форма входу


















Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія





Главная » 2024 » February » 26 » Практичний семінар для керівників музичних закладів дошкільної освіти «Набуття soft skills навичок у процесі музичного виховання дошкільни
11:41
Практичний семінар для керівників музичних закладів дошкільної освіти «Набуття soft skills навичок у процесі музичного виховання дошкільни

       Одним із головних завдань Нової української школи є формування компетентностей та навичок дитини, необхідних для успішної її подальшої самореалізації в суспільстві. Сучасний освітній процес передбачає наступність, тобто безперервність та спільні засади усіх його ланок, починаючи з дошкілля. Педагоги закладів дошкільної освіти визначені як фасилітатори розвитку дитячої особистості на самому ранньому етапі.
      «Набуття soft skills навичок у процесі музичного виховання дошкільників» - такою була тема засідання професійної педагогічної спільноти керівників музичних закладів дошкільної освіти Миргородської, Великосорочинської, Комишнянської, Ромоданівської громад, яке відбулося 22 лютого 2024 року. Світлана Радченко, керівник музичний структурного підрозділу- ЗДО (дитячий садок) «Рукавичка» Опорного закладу освіти «Хомутецька гімназія», презентувала свій досвід роботи музичного керівника та вчителя музичного мистецтва, що є гарним прикладом наступності та безперервності в освіті. Світлана Іванівна має змогу з раннього дитинства вибудовувати взаємини зі своїми вихованцями, створювати психологічно сприятливі умови для формування особистості дошкільнят, їх soft та hard навичок, світогляду, орієнтування в світі музичного мистецтва й далі в школі продовжувати розвивати дітей вже на іншому рівні, глибше занурюючись і досягаючи вищих результатів. Педагоги переглянули відео фрагментів музичних занять та розваг, а також уроків мистецтва з архіву Радченко С.І. 
        Досить зворушливим був момент, коли всі присутні виконували пісню Леонарда Коена «Алилуя». Текст пісні Світлана Іванівна створила свій, присвятивши його Україні. Символічно прозвучала також пісня «Тільки б не було війни», яку автор розучила з учасниками семінару. Педагоги також відтворювали різні ритми, грали оркестром на найпростіших музичних інструментах за партитурами, імпровізуючи. 
       Добре, коли розвитком та формуванням особистості дитини з раннього дитинства займаються фахівці, професіонали своєї справи. Ідеально, коли в подальшому в НУШ продовжується формування компетентностей, необхідних для художньо – творчого самовираження, розкриття креативного потенціалу підростаючого покоління для подальшого залучення до культурних процесів в Україні.
Матеріали заходу можна переглянути за посиланням

Лариса Омельяненко,
керівник професійної педагогічної спільноти
 керівників музичних ЗДО Миргородської МТГ, 
керівник музичний ЗДО № 10 «Веселка» 

 

 

Просмотров: 994 | Добавил: adminavto1208 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архів записів
Календар
«  February 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Пошук
Block title
Block content

влажность:

давление:

ветер:



























Відділ освіти Миргородської міської ради © 2024
Create a free website with uCoz